روستای مارین


عکس اول روستای مارین عکس دوم روستای مارین

مارین روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد ایران است . روستای مارین در 36  کیلومتری شمال شهر گچساران و 198 کیلومتری جنوب شرقی یاسوج ، با مختصات جغرافیایی 50 درجه و 48 دقیقه طول شرقی و 30 درجه و 33 دقیقه عرض شمالی قرار دارد . این روستا از شمال ، به کوه دلی گنج و از شرق به کوه خامی و از جنوب غربی به کوه دیل محدود می‌شود . ارتفاع این روستا از سطح دریا 1080 متر است . آب و هوای مارین در فصول بهار و پاییز ملایم و مطبوع ، در تابستان نسبتاً گرم و در زمستان سرد و خشک است . رودخانه شاه بهرام از شمال شرقی روستا عبور می‌کند . دسترسی روستای مارین از طریق شهر گچساران با جاده‌ای آسفالت قابل دسترسی است .
اهمیت تاریخی : روستای مارین یکی از روستاهای تاریخی ایران است . راه سلطنتی شوش به تخت جمشید و بیشاپور (در دوره هخامنشیان) ، از 7 کیلومتری این روستا عبور می‌کرده است . موقعیت سوق‌الجیشی روستای مارین ، در دوره هخامنشیان ، اشکانیان و ساسانیان سبب احداث قلعه‌های متعدد راهبانی در حوزه نفوذ آن شده است .
جاذبه‌های گردشگری : مارین با داشتن آب و هوای مساعد و مناظر دیدنی ، مکان مناسبی برای گردشگران و مسافران در تابستان و فصل گرما است . شرایط آب و هوایی ، نوع معماری و بافت تاریخی و زیبای این روستا باعث شده تا مردم و گردشگران از آن بعنوان ماسوله دوم در جنوب یاد کنند . جوشش چشمه‌های مارین از دل زمین که خواص معدنی نیز دارند همچنین وجود باغستانهای زیبا و انبوه گردشگاهی بکر در کنار روستای مارین بوجود آورده است . وجود بقعه متبرکه امامزاده بی بی حمیده خاتون (س) از نوادگان امام موسی کاظم (ع) در کنار این روستا بر جذابیت این منطقه افزوده و میهمانان در بدو ورود به روستای مارین به زیارت آستان مقدس این بقعه متبرکه می روند .
روستای مارین به دلیل شرایط مساعد اقلیمی و چشم‌اندازهای بی‌نظیر طبیعی ، همه ساله گردشگران و طبیعت دوستان بسیاری را به سوی خود جلب می‌کند . استقرار روستا در میان دره‌ای که پیرامون آن را ارتفاعاتی بلند در برگرفته‌اند ، چشم‌اندازهای بدیعی از تلفیق زندگی انسان و طبیعت پدید آورده است . این ارتفاعات جنگلی ، در فصول بهار و تابستان تفرجگاه عمومی مردم روستا و گردشگران است . پوشش گیاهی و جانوری منطقه با انواع گیاهان دارویی کتیرا ، گل‌ گاو زبان و گل بنفشه و جانوران و پرندگان وحشی مانند گرگ ، روباه ، خرگوش ، قوچ ، میش ، گراز ، شاهین و کبک ، از دیگر جاذبه‌های طبیعی روستا به شمار می‌رود .
حواشی دریاچه سد کوثر از جمله جاذبه‌های گردشگری روستای مارین است . دریاچه پشت این سد که در 17 کیلومتری روستای مارین قرار دارد ، از قابلیت مناسبی برای ساماندهی ورزش‌های آبی برخوردار است . مهم‌ترین بنای مذهبی روستای مارین ، مقبره امامزاده حمیده خاتون است . مقبره این امامزاده بسیار ساده است . مردم روستا ، نذورات خود را وقف امامزاده حمیده خاتون می‌نمایند .